Zrazy cielęce

Składniki

  • 75 dag cielęciny
  • 2 cebule
  • 2 małe kajzerki
  • 3 jaja
  • szklanka bułki tartej
  • sól
  • 1,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Kajzerki namoczyć w 1/2 szklanki wody, dokładnie odcisnąć. Cebule obrać, posiekać, zrumienić na rozgrzanym oleju. Mięso, kajzerki i zrumienioną cebulę zemleć razem, doprawić solą i pieprzem. Do masy dodać 2 jaja, dokładnie wymieszać. Uformować zrazy, zanurzyć je w roztrzepanym jaju, obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, kłaść zrazy na gorący tłuszcz, zmniejszyć ogień i smażyć na wolnym ogniu, aż będą rumiane z obu stron.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *