Zawijane kotlety drobiowe

Składniki

  • 1 pierś kurczaka
  • 10 plasterków sera
  • 10 plasterków szynki
  • 10 ćwiartek ogórka konserwowego
  • 10 pasków papryki konserwowej
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pierś z kurczaka należy podzielić na porcje.

Każdy kotlet należy rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa.

Kotlety należy posypać solą i pieprzem, położyć na nie plasterek szynki, plasterek sera żółtego, ćwiartkę ogórka i pasek papryki konserwowej.

Wszystko należy zawinąć, spiąć dwiema wykałaczkami i namoczyć w roztrzepanych jajkach.

Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym na patelni oleju.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *