Zapiekany królik z ostrygami

Składniki

(3 porcje)

  • 1 królik (1,5 kg), pokrojony na kawałki
  • 2  szklanki ostryg
  • 1 szklanka gorącego wywaru z kurczaka
  • 1 szklanka gęstej śmietany
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

Podgrzać piekarnik do 180°C.

Obtoczyć porcje królika w mące.

Włożyć do dużego żaroodpornego naczynia.

Przyprawić solą.

Zalać wywarem z kurczaka.

Przykryć i piec przez 1 godzinę w piekarniku.

Dodać śmietanę, ostrygi i skropić masłem.

Przykryć i zapiekać jeszcze 15 minut.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *