Zapiekanka z cielęciną

Składniki

  • 1 bułka
  • 40 dag cielęciny
  • 25 dag startego żółtego sera
  • 3 jajka
  • 3 marchewki
  • kalafior
  • 1,5 szklanki mleka
  • 25 dag zielonego groszku
  • 4 łyżki koperku
  • sól

Przygotowanie

Bułkę pokroić na kawałki, ułożyć i polać przegotowanym mlekiem.

Mięso pokroić na kawałki, lekko podsmażyć i odstawić.

Warzywa ugotować.

Żaroodporne naczynie wysmarować masłem i ułożyć połowę namoczonej bułki.

Doprawić solą i pieprzem.

Następnie ułożyć mięso i warzywa.

Przykryć pozostałą bułką i posypać żółtym serem.

Wstawić do piekarnika i piec około godzinę w temperaturze 200°C.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *