Zając po wiedeńsku

Składniki

  • comber z zająca
  • 200 g mąki
  • 100 g bułki tartej
  • 50 g sera żółtego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki koniaku
  • tłuszcz
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Miąso umyć, zdjąć błoną, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny.

Nastąpnie miąso wyjąć z naczynia, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach z koniakiem i bułce tartej połaczonej z startym serem.

Nastąpnie kłaść na gorący tłuszcz, zrumienić z obu stron i dosmażyć na małym ogniu.

Podawać z ziemniakami nadziewanymi śliwkami i surówką.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *