Wołowina w warzywach

Składniki

  • 400 g wołowiny
  • 50 g smalcu
  • 1 duża marchew
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 cebule
  • 1 por
  • kawałek selera
  • zielona pietruszka
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć, pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu.

Pod koniec smażenia dodać drobno posiekaną cebulę.

Podlać zrumienione mięso szklanką wody, przykryć i poddusić.

Do na wpół miękkiego mięsa dodać pokrojone w słupki warzywa i poddusić do miękkości.

Potrawę podprawić zasmażką, zagotować, posypać solą i pieprzem.

Pod koniec duszenia można dodać obrane ze skórki i pokrojone 2-3 pomidory.

Mięso podawać z ziemniakami posypane zieleniną.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *