Wołowina na ostro

Składniki

  • 60 dag wołowiny (najlepiej łopatka)
  • 15 dag cebuli
  • kilka suszonych grzybów
  • mąka
  • tłuszcz
  • musztarda
  • papryka ostra mielona
  • czosnek
  • cukier
  • goździki
  • ziele angielskie
  • curry
  • cherry
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso oprawić i pokroić w kostkę, następnie osolić i posypać mąką.

Na patelni rozgrzać tłuszcz i obsmażyć mięso wraz z pokrojoną cebulą (skropić wodą jeśli będzie się przypalać).

Grzyby namoczyć w wodzie i pokroić w paski, wrzucić na patelnię, dusić, aż wołowina nabierze miękkości.

Przyprawy dodać na samym końcu, tuż przed zdjęciem z ognia.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *