Wieprzowina w cebuli

Składniki

  • 150 g mielonej wieprzowiny
  • 8 cebul
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 4 łyżki oleju
  • 1 jajko1 jajko
  • masło
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebulę obrać, opłukać, obgotować 10 minut w osolonym wrzątku i ostudzić.

Wydrążyć z niej środki, wydrążony miąższ posiekać, podsmażyć na oleju, wymieszać z mięsem, surowym jajkiem, bułką tartą i przyprawami do smaku.

Tak przygotowanym farszem napełniać cebule.

Na każdej położyć wiórek masła, ułożyć je w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w nagrzanym piekarniku do 150°C przez 30 minut.

Podawać na ciepło.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *