Tortilla z wołowiną i papryką

Składniki

  • 200 g mielonej wołowiny
  • 500 g ugotowanych ziemniaków
  • po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej
  • marchewka
  • cebula
  • 3 jaja
  • 3 łyżki śmietany
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, a następnie podsmażyć na złoty kolor. Dodać mięso mielone i smażyć razem około 5 minut. Warzywa umyć, marchew i cebulę obrać, wszystko pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków z mięsem. Smażyć około 8 minut. Doprawić solą i pieprzem.

Jajka dokładnie zmieszać ze śmietaną i zalać masę warzywno-mięsną. Dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie tortillę odwrócić i smażyć kolejne 5 minut. Natkę pietruszki posiekać i przed podaniem posypać nią gotowe danie.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *