Składniki
- 200 g mielonej wołowiny
- 500 g ugotowanych ziemniaków
- po 1/2 papryki czerwonej, żółtej i zielonej
- marchewka
- cebula
- 3 jaja
- 3 łyżki śmietany
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- pęczek natki pietruszki
Przygotowanie
Ziemniaki pokroić w grubą kostkę, a następnie podsmażyć na złoty kolor. Dodać mięso mielone i smażyć razem około 5 minut. Warzywa umyć, marchew i cebulę obrać, wszystko pokroić w kostkę i dodać do ziemniaków z mięsem. Smażyć około 8 minut. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka dokładnie zmieszać ze śmietaną i zalać masę warzywno-mięsną. Dusić pod przykryciem około 5 minut. Następnie tortillę odwrócić i smażyć kolejne 5 minut. Natkę pietruszki posiekać i przed podaniem posypać nią gotowe danie.