Tatar wołowy

Składniki

  • ok. 250 g wołowiny tatarowej
  • 1 duża cebula
  • 3 średnie ogórki konserwowe
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 0,5 łyżeczki sosu sojowo-grzybowego
  • 1 łyżeczka oleju
  • papryka ostra i słodka do smaku
  • 2 żółtka kurze
  • pieczarki marynowane
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso, olej i przyprawy wymieszać na jednolitą masę.

Podzielić na dwie porcję, kształtując z mięsa kulę.

Ułożyć na talerzach w środku robiąc wgłębienie.

Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę i ułożyć dekoracyjnie wokół mięsa.

Przybrać pieczarkami i papryką.

Wstawić do lodówki na około 30 minut.

Przed podaniem wbić żółtko w zagłębienie.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *