Szaszłyki z wątróbek drobiowych

Składniki

  • 50 dag wątróbki drobiowej
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 50 dag małych, zamkniętych pieczarek
  • przyprawa prowansalska
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • liście sałaty i krążki ananasa do dekoracji

Przygotowanie

Z wątróbki usunąć żyłki, podzielić na równej wielko­ści kawałki.

Boczek pokroić w bardzo cienkie plasterki.

Porcje wątróbki owinąć w plasterki boczku, nadziewa­ć na szpadki, dzieląc pieczarkami w taki sposób, by na początku i końcu szpadki była pieczarka.

Gotowe posy­pać przyprawami, układać na wysmarowanej ole­jem blasze i wstawić do nagrzanego do temp. 200°C piekarnika na 20 minut.

Podawać, gdy boczek i pie­czarki lekko się zrumienią.

Szaszłyki układać na plastrach ananasa, ułożonych na liściach sałaty.

 

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *