Szaszłyki z kurczaka

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki oleju
  • papryka mielona
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Filety dokładnie opłukać i osuszyć.

Każdy przekroić w poprzek na połowę, a potem w paski.

Musztardę wymieszać z miodem, sokiem z cytryny, olejem i przyprawami.

Przygotowaną marynatą polać kawałki mięsa, wymieszać i odstawić na 3 godziny do lodówki.

Wykałaczki do szaszłyków posmarować olejem.

Na każdą nałożyć pasek mięsa.

Szaszłyki ułożyć na ruszcie piekarnika.

Piec przez 5 minut z każdej strony.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *