Schab po warszawsku

Składniki

  • 250 g pieczonego schabu
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypiorek
  • liście sałaty
  • koperek
  • por

Nadzienie:

  • 3 jaja
  • 150 g utartego i przyprawionego chrzanu
  • 50 g masła
  • cukier
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Upieczony schab pokroić na 5 porcji. Każdy plaster naciąć, ale nie do końca, aby utworzyła się kieszeń.

Przygotować nadzienie: ugotowane na twardo jajka drobno posiekać, wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić do smaku. Nadzieniem wypełnić kieszeń, posypać szczypiorkiem. Nadziane porcje schabu ułożyć na półmisku, udekorować zielonymi warzywami, lekko posmarować majonezem. Podawać na przystawkę.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *