Schab karkowy z ananasem

Składniki

  • 4 kotlety (60 dag)
  • 4 plasterki ananasa
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • małe jajo
  • łyżka bułki tartej
  • 5 dag wiórków kokosowych
  • łyżka przyprawy curry
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Kotlety rozbić tłuczkiem, posolić, skropić sokiem z cytryny, odstawić na 30 min. Ananasa posiekać, wymieszać z jajem, bułką tartą, curry i solą. Na połowie kotleta położyć farsz ananasowy, mięso złożyć, brzegi docisnąć. Kotlety panierować w wiórkach kokosowych i smażyć z obu stron na złoty kolor. Przełożyć do garnka, skropić wodą i poddusić.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *