Roladki z szynki oraz gruszek i twarogu

Składniki

  • 25 dag chudego twarogu
  • 2 duże plastry gotowanej szynki
  • 25 dag chudego twarogu
  • 4 połówki gruszek z kompotu
  • kilka liści sałaty
  • rzeżucha
  • cukier
  • sól

Przygotowanie

Gruszki z kompotu osączyć. Dwie połówki pokroić w plasterki, pozostałe w drobną kostkę. Wymieszać ser z rzeżuchą, gruszkami, dwiema łyżkami soku z owoców, solą i cukrem. Ułożyć na folii aluminiowej plaster szynki, rozsmarować na nim połowę farszu, ostrożnie zwinąć w roladę przy użyciu folii. Włożyć na 10 minut do zamrażalnika. Tak samo postąpić z drugim plastrem szynki. Pokroić rolady w plastry, podawać ułożone na liściach sałaty z paskami gruszek, posypane resztą rzeżuchy.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *