Roladki z serem i pieczarkami

Składniki

  • 1 pierś z indyka
  • 10-15 dag sera żółtego w kawałku
  • 5-6 pieczarek
  • 1 jajko
  • cebula
  • olej
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pierś z indyka wypłukać, następnie przekroić wzdłuż na dwa cieńsze kawałki, a następnie każdy z nich na 3 części w poprzek.

Pieczarki obrać, umyć i pokroić drobno.

Następnie podsmażyć na oleju z pokrojoną w kosteczkę cebulką (2-3 minuty).

Ser żółty pokroić w długie, ale wąskie słupki.

Każdy kawałek piersi lekko roztłuc (żeby nie były za bardzo rozbite) i posypać solą, pieprzem.

Na każdy kawałek – z brzegu – kłaść słupek sera (lub dwa) i posypać pieczarkami, następnie zwijać w rulonik.

W roztrzepanym jajku maczać roladki, a następnie w bułce tartej – z każdej strony.

Następnie smażyć na rozgrzanym oleju, obracając roladki.

Smażyć aż z każdej strony będą koloru złocistego.

Najlepiej podawać na ciepło – do obiadu, ale też jako przekąska na wieczór.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *