Roladki wołowe z porami

Składniki

  • 4 kawałki polędwicy wołowej
  • 2 pory
  • 2 szklanki rosołu
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • 8 plasterków boczku
  • 3 dag masła roślinnego
  • 4 łyżki zasmażki błyskawicznej
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 4 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Pory umyć, pokroić na kawałki, część zieloną posiekać.

Kawałki pora gotować 6 minut w rosole i odcedzić.

Rosół zachować.

Mięso posolić, posmarować musztardą, obłożyć boczkiem i kawałkami pora.

Uformować roladki, spiąć wykałaczkami i podsmażyć na maśle.

Dodać posiekany por i koncentrat pomidorowy.

Wlać rosół i wino, dusić 50 minut.

Roladki wyjąć.

Do sosu wsypać zasmażkę i ponownie zagotować.

Dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem.

Podawać najlepiej z makaronem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *