Roladki naleśnikowe z serem i szynką

Składniki

Ciasto:

  • 6 jaj
  • 2 szklanki mleka
  • 15 dag mąki
  • pieprz
  • sól

Farsz:

  • 2 czerwone papryki
  • po 2 łyżki masła i oleju
  • 15 dag szynki pokrojonej w plastry
  • 15 dag sera żółtego (np. fontine)
  • natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Przygotować ciasto: Jaja rozkłócić, wymieszać z mlekiem, następnie z mąką. Ciasto doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Wlać 3/4 porcji ciasta i usmażyć naleśnik.

Przygotować farsz: kiedy ciasto będzie już ścięte, na placek wyłożyć po 3/4 porcji szynki i sera oraz 3/4 pasków papryki.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *