Roladki drobiowe ze szparagami

Składniki

  • 4 duże piersi drobiowe
  • 1 słoik szparagów
  • 250ml śmietany krem 30%
  • 2 serki topione
  • sok z cytryny
  • masło
  • sól
  • pieprz
  • imbir
  • cukier do smaku

Przygotowanie

Piersi przekroić wzdłuż, rozbić, posypać przyprawami i ułożyć na nich kawałki szparagów, podzieloną jedną kostkę serka i masło.

Zrobić roladki, obwiązać nitką i gotować w wodzie szparagowej 30 minut.

Ugotowane wyjąć, a do tego naczynia włożyć pozostałe masło i serek.

Doprowadzić do rozpuszczenia.

Dodać śmietankę.

Powoli gotować do zagęszczenia sosu.

Na koniec włożyć krojone resztki szparagów.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *