Roladki cielęce w jarzynach

Składniki

  • 4 sznycle cielęce
  • 1/2 szklanki bulionu z kostki
  • 40 dag cebuli
  • 40 dag ziemniaków
  • 40 dag marchwi
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • łyżka margaryny
  • łyżka mąki
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Natrzeć mięso solą i pieprzem. Posmarować mięso margaryną, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką, przełożyć do naczynia. Marchew pokroić w słupki. Przełożyć do mięsa razem z poszatkowaną cebulą, oprószyć mąką. Całość zalać winem i rosołem, doprawić do smaku pieprzem i solą, przykryć naczynie. Piec ok. 60 minut w gorącym piekarniku.

Roladki doskonale smakują z gotowanymi ziemniakami i ogórkami.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *