Rolada wołowa

Składniki

  • 4 duże plastry na pieczeń
  • 1 kieliszek czerwonego wina
  • 1 cebula
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka wody
  • musztarda
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć i lekko rozbić.

Jedną stronę posmarować musztardą, położyć na nią boczek, cebulę i ogórki przekrojone w paski.

Zawinąć mięso i spiąć wykałaczkami.

W garnku roztopić margarynę, włożyć mięso, dodać ziele, liść laurowy i posypać mięso pieprzem.

Dusić przez okolo 20 minut dodając wodę.

Na koniec podlać winem.

Dusić jeszcze przez około 10 mimut sprwadzając miękkość mięsa.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *