Rolada wieprzowa po śląsku

Składniki

  • 1 kg mięsa od szynki
  • 2 ogórki kwaszone
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 łyżki keczupu
  • 1/2 szklanki bulionu z kostki
  • pieprz
  • sól
  • cebula
  • 2 łyżki musztardy

Przygotowanie

Mięso pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Ogórki, boczek i cebulę zmielić w maszynce, dodać keczup, pieprz i sól. Nakładać farsz na plastry mięsa, zwijać w roladki, związywać nitką. Obsmażyć na gorącym tłuszczu, podlać bulionem i dusić do miękkości.

Podawać z ziemniaczanym puree i zasmażaną kwaszoną kapustą.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *