Pularda faszerowana

Składniki

  • 2 pulardy po ok. 1,2 kg
  • 3 cebule (ok. 150 g)
  • 2 łyżki masła lub margaryny (ok. 40 g)
  • 100 g podróbek pulard (serca, wątróbki)
  • 125 g pieczarek
  • 6 kromek pieczywa tostowego (ok. 120 g)
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek słodkiej śmietanki
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • natka pietruszki na przybranie

Przygotowanie

Pulardy dokładnie umyć pod bieżącą zimną wodą. Wyjąć wątróbki i serca – także starannie umyć.

Wytarte do sucha podróbki pokroić w kostkę.

Cebule pokroić w kostkę.

Pieczarki dokładnie oczyścić pędzlem kuchennym (nie myć, gdyż zbrązowieją) i drobno posiekać.

Kromki pieczywa tostowego pokroić w kostkę.

Natkę pietruszki posiekać.

Śmietankę wymieszać ze słodką papryką w proszku.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *