Składniki
- 80 dag polędwicy wołowej
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- 40 dag plasterków szynki
- 1 kg pieczarek
- 10 dag cebuli
- 1/2 pęczka natki
- 2 jajka
- 2 łyżki oliwy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Polędwicę oczyścić, umyć, oprószyć solą i pieprzem.
Usmażyć na rozgrzanej oliwie.
Pieczarki oczyścić, umyć, osączyć i posiekać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć razem z pieczarkami i posiekaną natką do odparowania soku z grzybów.
Wbić jajko i wymieszać.
Ciasto francuskie rozmrozić, na środku ciasta rozłożyć plastry szynki w taki sposób by pokrywały one później całą powierzchnię polędwicy.
Na plasterkach szynki ułożyć równo warstwę farszu pieczarkowego, a na nim polędwicę.
Mięso okleić równomiernie resztą farszu.
Zawinąć w plastry szynki a następnie w ciasto.
Przełożyć całość na blachę wyłożoną pergaminem.
Piec w temp. 190°C przez 30 minut.