Placuszki z kurczaka

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka
  • 25 dag pieczarek
  • czerwona i żółta papryka
  • 2 jajka
  • cebula
  • 2-3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • zioła prowansalskie
  • sól
  • oregano
  • natka pietruszki (może być suszona)
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Filet kroimy w drobniutką kostkę, oprószamy ziołami i solą, na pół godziny wstawiamy do lodówki.

Pokrojone pieczarki, cebulę i papryki smażymy razem.

Jajka mieszamy z mąką na jednolitą masę. Dodajemy ostudzone pieczarki i warzywa, mięso i posiekaną natkę.

Łyżką formujemy kotlety i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż zezłocą się z obu stron.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *