Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 1/2 szklanki białego wina
- 4 łyżki oliwy
- 20 dkg pieczarek
- 2 słodkie papryki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Piersi pokroić w grubą kostkę, obrumienić na oliwie, dodać wino i bulion, dusić aż mięso zmięknie.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona pokroić, podobnie oczyścić i pokroić paprykę.
Na odrobinie oliwy obsmażyć pokrojone pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i paprykę.
Chwilę razem poddusić i dołożyć do duszącego się kurczaka.
Gdy składniki zmiękną przyprawić, zagęścić mąką.
Podawać z pieczywem tostowym obsmażonym na oliwie i potartym czosnkiem.