Piersi z kurczaka po meksykańsku

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego
  • 1/2 szklanki białego wina
  • 4 łyżki oliwy
  • 20 dkg pieczarek
  • 2 słodkie papryki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 kromki chleba tostowego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Piersi pokroić w grubą kostkę, obrumienić na oliwie, dodać wino i bulion, dusić aż mięso zmięknie.

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć nasiona pokroić, podobnie oczyścić i pokroić paprykę.

Na odrobinie oliwy obsmażyć pokrojone pieczarki, dodać koncentrat pomidorowy, pomidory i paprykę.

Chwilę razem poddusić i dołożyć do duszącego się kurczaka.

Gdy składniki zmiękną przyprawić, zagęścić mąką.

Podawać z pieczywem tostowym obsmażonym na oliwie i potartym czosnkiem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *