Piersi kurczaka glazurowane

Składniki

  • 4 piersi kurczaka
  • 3 łyżki miodu
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • kilka kropli oleju sezamowego
  • kilka kropli tabasco
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ew. oliwa i masło do smażenia

Przygotowanie

Wymieszać miód z sosem sojowym, czosnkiem, olejem sezamowym i tabasco, przyprawić do smaku pieprzem. Posmarować kurczaka, włożyć do miski, przykryć i wstawić na 15 minut do lodówki. Smażyć 5-8 minut z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanej patelni grillowej lub na zwykłej patelni na oliwie z odrobiną masła. Tak przygotowanego kurczaka można także upiec na grillu.

Podawać z miską mieszanej sałaty.

1 Comment

  1. xes

    O w koncu znalazlam to czego szukalam od dlugiego okresu czasu, jestem wielce pozytywnie zaskoczona i z ciekawoscia bede z pewnoscia zagladac na blog czesciej. Pozdrowienia.

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *