Składniki
- 4 piersi kurczaka
- 3 łyżki miodu
- łyżka sosu sojowego
- 2 roztarte ząbki czosnku
- kilka kropli oleju sezamowego
- kilka kropli tabasco
- świeżo zmielony czarny pieprz
- ew. oliwa i masło do smażenia
Przygotowanie
Wymieszać miód z sosem sojowym, czosnkiem, olejem sezamowym i tabasco, przyprawić do smaku pieprzem. Posmarować kurczaka, włożyć do miski, przykryć i wstawić na 15 minut do lodówki. Smażyć 5-8 minut z każdej strony na złoty kolor na rozgrzanej patelni grillowej lub na zwykłej patelni na oliwie z odrobiną masła. Tak przygotowanego kurczaka można także upiec na grillu.
Podawać z miską mieszanej sałaty.
O w koncu znalazlam to czego szukalam od dlugiego okresu czasu, jestem wielce pozytywnie zaskoczona i z ciekawoscia bede z pewnoscia zagladac na blog czesciej. Pozdrowienia.