Piersi drobiowe z ananasem

Składniki

  • 50 dag filetów drobiowych
  • 1 puszka ananasa
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3 ząbki czosnku
  • mielona czerwona ostra papryka
  • oliwa
  • cukier
  • sól

Przygotowanie

Mięso pokroić na kawałki, następnie natrzeć rozgniecionym czosnkiem oraz oprószyć mąką i papryka.

Mięso obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas przełożyć je do rondla i zalać sosem z ananasa.

Jeśli nie przykryje on mięsa dolać wody.

Trzymać na małym ogniu pod przykryciem.

Gdy mięso będzie miękkie dodać do niego krążki ananasa i trzymać na ogniu jeszcze przez 5 minut.

Na koniec doprawić całość sola, cukrem oraz papryką.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *