Składniki
- 6 plastrów mięsa z piersi indyka
- 5 dag startego sera żółtego
- 5 dag mąki
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki gęstej śmietany
- 3 łyżki mąki
- 10 dag masła
- 1 kieliszek likieru pomarańczowego
- 1 kieliszek soku pomarańczowego
- gałka muszkatołowa
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Plastry mięsa obtoczyć w mące wymieszanej z solą.
Usmażyć na 1 łyżce masła z obu stron i przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Z reszty mąki i masła zrobić zasmażkę.
Rozprowadzić mlekiem i doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Dodać likier i sok oraz większą część sera żółtego.
Mieszać, aż ser się rozpuści.
Dodać śmietanę i wymieszać.
Plastry mięsa polać sosem i posypać pozostałym serem.
Zapiekać 10 minut w temperaturze 200°C.