Pierś indycza po kreolsku

Składniki

  • 675 g piersi indyczej
  • 2 cebule, pokrojone w kostką
  • 2 zielone papryki, pokrojone w kostką
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostką
  • 3 łyżki oleju
  • po 1/2 łyżeczki bazylii, oregano, tymianku, papryki, proszku czosnkowego, proszku cebulowego, chili w proszku
  • po 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne oraz czarnego i białego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka sosu Worcestershire
  • 3 szklanki rozgniecionych pomidorów
  • 1/2 szklanki posiekanej zielonej cebulki
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki

Przygotowanie

Indyka pokroić w paski o szerokości 2 cm.

Mięso usmażyć w dużym garnku. Wrzucić cebulę i paprykę. Dodać przyprawy, sos Worcestershire i pomidory. Zmniejszyć ogień i dusić przez 1 1/4 godziny.

Dodać zieloną cebulkę i pietruszkę, dusić jeszcze przez 5 minut. Podawać z ryżem lub makaronem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *