Składniki
- 600 g gotowanego ryżu
- 100 g szynki gotowanej
- 100 g wołowiny
- 30 g boczku
- 4 jajka
- 1 papryka zielona
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżek oleju
- 4 łyżki siekanej natki pietruszki
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki słodkiego sosu sojowego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Mięso pokroić w cienkie plasterki, wymieszać z siekanym czosnkiem, szczyptą soli, pieprzem, mąką ziemniaczaną i łyżką sosu sojowego.
Paprykę przekroić na pół i oczyścić z gniazd nasiennych, a następnie pokroić w cienkie paski.
Szynkę i boczek pokroić w drobną kostkę.
Jajko wymieszać z pietruszką.
W patelni o zaokrąglonym dnie rozgrzewać porcjami niewielką ilość oleju i kolejno podsmażać mięso, paprykę, szynkę i boczek, energicznie mieszając.
Podsmażone składniki przekładać do miski.
Ryż rozdrobnić, krótko podsmażyć, odgarnąć do brzegów patelni, a na jej środek wbić jajka.
Mieszać dopóki nie zgęstnieją, po czym wymieszać z pozostałymi składnikami i łyżką sosu sojowego.
Doprawić do smaku i podawać.