Perliczki po szampańsku

Składniki

  • 6 porcji piersi perliczek
  • 2 szklanki sosu szampańskiego
  • 225 g żółtej fasolki szparagowej
  • 225 g zielonej fasolki szparagowej
  • 2  marchewki (pokrojone w cienkie paski)
  • 2 cukinie (pokrojone w cienkie paski)
  • 4 łodygi selera naciowego (pokrojone w cienkie paski)
  • 4 łyżki masła
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżki masła
  • 2 łyżeczki kminku

Przygotowanie

Podsmażyć piersi perliczek na oleju i 3 łyżkach masła, 10 minut każdą stronę.

Blanszować warzywa w osolonej wodzie przez 5 minut.

Podsmażyć warzywa na maśle i posypać kminkiem.

Podgrzać sos.

Wyłożyć warzywa na półmisek, na nich ułożyć porcje perliczek.

Polać sosem.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *