Składniki
- 6 porcji piersi perliczek
- 2 szklanki sosu szampańskiego
- 225 g żółtej fasolki szparagowej
- 225 g zielonej fasolki szparagowej
- 2 marchewki (pokrojone w cienkie paski)
- 2 cukinie (pokrojone w cienkie paski)
- 4 łodygi selera naciowego (pokrojone w cienkie paski)
- 4 łyżki masła
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżki masła
- 2 łyżeczki kminku
Przygotowanie
Podsmażyć piersi perliczek na oleju i 3 łyżkach masła, 10 minut każdą stronę.
Blanszować warzywa w osolonej wodzie przez 5 minut.
Podsmażyć warzywa na maśle i posypać kminkiem.
Podgrzać sos.
Wyłożyć warzywa na półmisek, na nich ułożyć porcje perliczek.
Polać sosem.