Pasztet kaliski

Składniki

  • 1 kg mięsa (różne wołowina, karkówka, boczek)
  • 300 g wątroby
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 1 pietruszka
  • bułka czerstwa
  • majeranek
  • seler
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Mięso podprużyć, po ostygnięciu zmielić w maszyncę, bułkę namoczyć najlepiej w tłuszcu po mięsie.

W garnku ułożyć podsmażone mięso, potem włoszczyznę, znowu mięso i na koniec surową wątrobę, przróżyć do miękkości, miękkie zmielić razem z włoszczyzną, bułką.

Na koniec doprawić, wbić jajka i piec w piekarniku do 1,5 godziny.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *