Pasta z wątróbki

Składniki

  • 25 dag wątróbek z drobiu
  • 15 dag cebuli
  • 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
  • 2 jajka ugotowane na twardo

Przygotowanie

Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać.

Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, wsypać na patelnię, ogrzewać mieszając, aż zmięknie i zżółknie.

Wówczas dodać przygotowaną wątróbkę, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.

Posolić i oprószyć pieprzem.

Dusić jeszcze kilka minut, dodać posiekaną pietruszkę.

Gdy potrawa wystygnie, zmiksować z dodatkiem pokrajanego jednego jajka.

Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.

Gotową pastę wyłożyć na salaterkę, przykryć i oziębić w lodówce.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *