Składniki
- 25 dag wątróbek z drobiu
- 15 dag cebuli
- 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
- 2 jajka ugotowane na twardo
Przygotowanie
Wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać.
Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić, wsypać na patelnię, ogrzewać mieszając, aż zmięknie i zżółknie.
Wówczas dodać przygotowaną wątróbkę, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż wątróbka zmieni barwę.
Posolić i oprószyć pieprzem.
Dusić jeszcze kilka minut, dodać posiekaną pietruszkę.
Gdy potrawa wystygnie, zmiksować z dodatkiem pokrajanego jednego jajka.
Sprawdzić smak, ewentualnie przyprawić solą i pieprzem.
Gotową pastę wyłożyć na salaterkę, przykryć i oziębić w lodówce.