Parówki po otwocku

Składniki

  • 8 parówek
  • 8 plasterków szynki lub mortadeli
  • 8 plastrów żółtego sera (może być topiony ser w płatkach)
  • 1 łyżka margaryny
  • pikantny sos

Przygotowanie

Parówki obrać z osłonek i włożyć do wrzącej wody na 2-3 minuty.

Wyjąć i osuszyć.

Każdą parówkę smarować pikan­tnym sosem.

Zawijać w plasterek sera, a na­stępnie w plasterek wędliny.

Spiąć wykała­czką.

Ułożyć na lekko natłuszczonej blasz­ce.

Posypać wiórkami zimnego tłuszczu i wstawić na górną półkę nagrzanego pie­karnika (200-220°C).

Zapiekać do chwili, gdy wędlina się lekko zarumieni, a ser stopi.

Podawać najlepiej z chrupiącymi bu­łeczkami.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *