Składniki
- 4 żeberka wieprzowe
- 2 łyżki miodu
- 2 cukinie
- 1 łyżka musztardy
- 2 dość duże pomidory
- 2 łyżki oliwy
- 1 cytryna
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Musztardą utrzeć z miodem.
Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut.
Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.
Cukinie przekroić na połówki.
Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej.
Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz.
Czosnek przecisnąć przez praską.
Cytryną sparzyć, otrzeć ze skórki.
Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem.
Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut.
Podawać do żeberek.