Miodowe żeberka z cukinią

Składniki

  • 4 żeberka wieprzowe
  • 2 łyżki miodu
  • 2 cukinie
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 dość duże pomidory
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cytryna
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Musztardą utrzeć z miodem.

Żeberka natrzeć z solą i pieprzem, ułożyć na grillu, piec 20 minut.

Od czasu do czasu odwracać i smarować pastą miodowo-musztardową.

Cukinie przekroić na połówki.

Każdą naciąć wzdłuż 3 razy, ułożyć na folii aluminiowej.

Pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na cukiniach tak, aby powstał wachlarz.

Czosnek przecisnąć przez praską.

Cytryną sparzyć, otrzeć ze skórki.

Czosnek wymieszać z oliwą i skórką cytrynową, przyprawić solą i pieprzem.

Posmarować wachlarzyki z cukinii, grillować 10 minut.

Podawać do żeberek.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *