Mięso po karelsku

Składniki

  • 25 dag zrazowego mięsa wołowego
  • 25 dag schabu wieprzowego
  • 25 dag mięsa baraniego od udźca
  • 4 duże cebule
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Wszystkie mięsa pokrajać w dużą kostkę, posypać solą, tymiankiem i pieprzem.

Cebulę pokrajać w talarki.

W głębokim naczyniu ogniotrwałym ułożyć mięso, przekładając je cebulą i zalać wrzątkiem w takiej ilości, aby było przykryte.

Piec w piekarniku pod przykrywką w mniej niż średniej temperaturze (100-150?C) przez ok. 3 godziny, sprawdzając, czy nie należy podlać wody (mięso powinno być stale przykryte jej cienką warstwą).

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *