Mielone mięso z porami

Składniki

  • 2 pory
  • 3 łyżki oleju
  • 500 g mielonego mięsa (wieprzowo-wołowego)
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • 500 ml (1/2 l) bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 250 g cienkiego makaronu rurki

Przygotowanie

Por oczyścić, naciąć wzdłuż na pół, dokładnie umyć i pokroić w krążki.

Na dużej teflonowej patelni albo w garnku rozgrzać olej. Włożyć mielone mięso i mieszając, podsmażać. Rozgniatać przy tym widelcem powstające grudki mięsa. Przyprawić mięso solą i pieprzem.

Dodać pokrojone pory, bulion i makaron, wszystko doprowadzić do wrzenia, przykryć i gotować około 8 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *