Makaron z mięsem na ostro

Składniki

  • 300 g makaronu – świderki
  • 400 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • papryka mielona
  • 1 papryczka chili
  • 1 puszka groszku
  • 300 g pieczarek
  • 1 puszka pomidorów
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Cebule i czosnek dokładnie posiekać i wrzucić na rozgrzany olej i poddusić.

Dodać mięso mielone i mocno przysmażyć.

Dodać sol, pieprz, paprykę, chili, groszek i pieczarki pokrojone w plasterki i pomidory.

Wszystko dusić około 10 minut, doprawić przecierem.

Przygotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu i wsypać na patelnie.

Wymieszać,lekko podsmażyć i podawać.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *