Składniki
- 300 g makaronu – świderki
- 400 g mięsa mielonego wołowego
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- papryka mielona
- 1 papryczka chili
- 1 puszka groszku
- 300 g pieczarek
- 1 puszka pomidorów
- 3 łyżki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Cebule i czosnek dokładnie posiekać i wrzucić na rozgrzany olej i poddusić.
Dodać mięso mielone i mocno przysmażyć.
Dodać sol, pieprz, paprykę, chili, groszek i pieczarki pokrojone w plasterki i pomidory.
Wszystko dusić około 10 minut, doprawić przecierem.
Przygotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu i wsypać na patelnie.
Wymieszać,lekko podsmażyć i podawać.