Makaron w sosie serowym

Składniki

  • 250 gr makaronu rurki (duże)
  • 20-30 dkg szynki
  • 20 dkg startego żółtego sera (najlepiej mozarella)
  • 200 ml śmietany 30%
  • pęczek szczypioru
  • 1 szklanka wody
  • 1 paczka sosu serowego

Przygotowanie

Śmietanę i wodę wymieszać z paczką sosu serowego – cały czas mieszając zagotować.

Dodać starty ser – rozpuścić go gotując jeszcze chwilkę na małym ogniu.

Wędlinę pokroić w kosteczkę.

Szczypior (może być drobny szczypiorek) umyć i pokroić.

Makaron ugotować w osolonej wodzie i odsączyć.

Dodać pokrojoną szynkę i szczypiorek.

Następnie wymieszać z wcześniej przygotowanym sosem.

Podawać na ciepło.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *