Kurczak w sosie jogurtowym

Składniki

  • 1 duży filet z kurczaka
  • 1 pęczek włoszczyzny: marchewka, por, kawałek pietruszki i selera
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

Na sos:

  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2 łyżki curry

Przygotowanie

Włoszczyznę myjemy, osuszamy i kroimy w słupki, a pora w paseczki.

Warzywa wrzucamy na rozgrzaną na patelni oliwę i podsmażamy, aż nabiorą intensywnego koloru.

Filet z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym i kroimy w paseczki. Mięso przekładamy na podsmażone warzywa, mieszamy i smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Jogurt mieszamy z curry i wlewamy do warzyw. Mieszając, dusimy kilka minut. Kurczaka podajemy z ugotowanym na sypko brązowym ryżem.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *