Kurczak po arabsku

Składniki

  • 1 kg kurczaka
  • 1 opakowanie kaszy kuskus
  • 1 szklanka bulionu
  • 80 ml oliwy
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 15 dag czarnych oliwek
  • po 1/2 łyżeczki mielonego imbiru i cynamonu
  • po 1/2 łyżeczki kurkumy i słodkiej papryki
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Mięso z kurczaka umyć, pokroić w grubą kostkę, obsypać wszystkimi przyprawami i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.

Cebulę oraz marchewkę obrać i pokroić w krążki a następnie dodać do mięsa.

Zamieszać, zalać bulionem i dusić na małym ogniu około 20 minut.

Dodać oliwki.

Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu.

Umieścić na talerzu kurczaka z kuskusem i udekorować natką pietruszki.


Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *