Kurczak nadziewany pieczarkami

Składniki

  • 1 kurczak
  • 30 dkg pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek do posypania

Przygotowanie

Kurczaka opłukać, oprószyć solą i pieprzem.

Odstawić do lodówki.

Pieczarki dokładnie opłukać.

Do środka kurczaka włożyć połowę pieczarek, kawałki schłodzonego masła, natkę pietruszki i spiąć wykałaczkami.

Włożyć do natłuszczonej formy i piec 45 minut w 180°C.

W trakcie pieczenia obkładać kurczaka pozostawionymi pieczarkami.

Posypać tymiankiem i polewać sosem z pieczenia.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *