Kulki jajeczne

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka drobno pokrojonej czerwonej cebuli
  • 1/2 szklanki posiekanej chudej szynki(np. z indyka)
  • 1/4 szklanki majonezu
  • orzeszki solone z puszki
  • sałata

Przygotowanie

Gotujemy jajka, studzimy i obieramy. Trzemy na tarce lub drobniutko siekamy. Mieszamy z cebulą, dodajemy szynkę i majonez. Z powstałej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w drobno posiekanych słonych orzeszkach.

Liście sałaty myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Układamy na półmisku i wykładamy kulki jajeczne. Wkładamy do lodówki, by kulki lekko zastygły. Przed podaniem dekorujemy według upodobań.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *