Kotlety z mięsa i warzyw

Składniki

  • 25 dag mielonego mięsa
  • 5 cebul
  • 30 dag kabaczków lub bakłażanów
  • 2 jaja
  • 4 łyżki tartego żółtego sera
  • łyżka mąki
  • tłuszcz do smażenia
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie

Umyte i obrane kabaczki (bakłażany) oraz cebulę ugotować w osolonej wodzie, a następnie drobno pokroić. Wymieszać z mięsem, serem i jajami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Uformować z masy kulki wielkości dużych orzechów włoskich, obtaczać je w mące i smażyć jak pączki w tłuszczu.

Podawać na zimno z sałatkami lub na gorąco z ryżem na sypko i warzywami.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *