Kotlety z kurczaka z migdałami

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 40-50 g płatków migdałowych
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Piersi z kurczaka opłukać, a następnie ubić na kotlety.

Doprawić lekko posypując solą i pieprzem.

Do jednego płytkiego talerza wbić jajko i utrzepać.

Można dosypać szczyptę przyprawy do kurczaka i wymieszać z jajkiem.

Na drugi talerz wysypać bułkę tartą i dodać migdały.

Umaczać kolejno filety w jajku, a następnie w bułce z migdałami.

Czynność można powtórzyć, dosypując migdały do bułki i obtaczając kotlety ponownie w jajku, a później migdałach z bułką.

Smażyć na patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *