Kotlety mielone z ryżem

Składniki

  • 30 dkg mięsa mielonego
  • 1/2 szklanki ryżu
  • 3 cebule
  • 1 jajko
  • 3 łyżki posiekanej naci pietruszki
  • tarta bułka
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Ryż ugotować na półsypko i dodać do mięsa.

Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na tłuszczu i dodać do masy mięsno ? ryżowej.

Wymieszać z nacią pietruszki i jajem, posolić i przyprawić pieprzem.

Z przygotowanej masy formować owalne kotlety, otaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu.

Po usmażeniu wstawić na 10 minut do piekarnika.

Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym i surówką lub sałatką z warzyw.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *