Kotlety mielone z pieczarkami

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego
  • 20 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • majeranek
  • pieprz
  • sól
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Pieczarki drobno pokroić i dodać do mięsa mielonego.

Wbić jajka.

Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Dodać drobno posiekaną natkę pietruszki.

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju.

Dodać do masy mięsnej i dokładnie wyrobić.

Formować w dłoniach kotlety, obtaczać w bułce tartej i usmażyć.

1 Comment

  1. ofelia111

    Robię dokładnie takie same kotlety mielone, ale do smaku dodaję jeszcze trochę startego żółtego sera, palce lizać:) Polecam ten przepis:)Moja rodzinka uwielbia takie mielone:)

    Reply

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *