Kotlety mielone z kaszą

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego (może być z drobiu)
  • 1 woreczek ugotowanej kaszy
  • 1 jajko
  • gotowana włoszczyzna: 1 pietruszka, 2 marchwie, mały kawałek selera (niekoniecznie)
  • 1/2 pęczka zielonej natki pietruszki
  • 3 łyżki bułki tartej do masy
  • przyprawy do smaku
  • bułka tarta do obtaczania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Do mięsa dodać kaszę, drono pokrojone warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy.

Wyrobić na jednolitą masę.

Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Kotlety mielone podawać z dowolną surówką.

Leave a Comment

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *