Kotlety mielone z kapustą

Składniki

  • 30 dag mięsa mielonego
  • 40 dag kapusty białej
  • 1 jajo
  • 1 łyżka tłuszczu
  • gałka muszkatołowa
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

Kapustę drobno poszatkowaną odgotować w małej ilości wody.

Po odgotowaniu odcedzić wodę.

Cebulę podsmażyć lekko w tłuszczu.

Kapustę i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa.

Dodać do mięsa mielonego.

Połączyć razem.

Do masy dodać jajo, tartą bułkę, przyprawy do smaku, wyrobić.

Masę podzielić na porcje, uformować kotlety, oprószyć tartą bułką i smażyć na rumiany kolor.

Podawać z dodatkiem ziemniaków i surówką z marchwi i jabłek.

Leave a Comment

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *